Juridisch Congres 2017: Law meets technology – Digitalisering in de wereld van het recht

Hoe staat een advocaat zijn cliënt bij die verdacht wordt van online afpersing, hacken of cyberterrorisme? Hoe steekt de wereld van Blockchaintechnology en cryptocurrencies in elkaar? Is de zorg erop vooruitgegaan na de invoering van digitale systemen in de zorg? En zal de digitalisering drastische gevolgen hebben voor het juridische beroepenveld?

Al deze vragen zijn momenteel aan de orde van de dag. De digitalisering zorgt ervoor dat de maatschappij zoals wij hem nu kennen in grote mate verandert. Wilt u meer weten over digitalisering in de wereld van het recht en wilt u bovenstaande vragen graag beantwoord zien? Kom dan op 24 maart luisteren, netwerken en laat u inspireren tijdens het Juridisch Congres 2017 der Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen met als thema: ‘Law meets technology – Digitalisering in de wereld van het recht’.

De dag wordt in goede banen geleid door prof. mr. C.J.M. Klaassen. Tevens bespreekt zij de beoogde digitalisering van de rechtspraak. De dag bestaat uit vier plenaire gedeeltes en twee workshoprondes. De workshops die onder andere in het teken zullen staan van het KEI-project zullen worden verzorgd door Damsté Advocaten en notarissen en Boels Zanders Advocaten.

Het thema wordt vanuit verschillende kanten belicht door de volgende sprekers:

-          Mr. R. Jonkers en mr. A.W. van Gemert

Jonkers & Van Gemert strafrechtadvocaten is als één van de weinige advocatenkantoren in Nederland gespecialiseerd in cybercrime. Zij nemen ons mee in hun veelbewogen rechtspraktijk.

-          Mr. drs. W.L.J.M. Duijst

Meester Duijst is momenteel forensisch arts en raadsheer-plaatsvervanger in het hof Arnhem-Leeuwarden. Tevens is zij werkzaam als hoogleraar Forensische Geneeskunde en gezondheidsstrafrecht aan de Universiteit van Maastricht. Zij bespreekt de gevolgen van digitalisering voor de privacy in de gezondheidszorg.

-          Mr. N.C. van Oostrom-Streep

Meester van Oostrom-Streep is uitvoerend directeur van de Law Firm School, adviseur bij NautaDutilh en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. In haar bijdrage zal Van Oostrom ingaan op de veranderingen die naar haar mening van grote invloed zullen zijn op het juridische werkveld van de toekomst.

-          Mr. V. Laan en mr. P. van Zweden

Zij zijn beide advocaat bij Van Doorne Advocaten en verbonden aan het team informatietechnologie. Zij concentreren zich op de blockchaintechnologie en het IT- en Privacyrecht.

Het zal een geheel verzorgde dag zijn met thee, koffie, lunch en een afsluitende borrel.

Datum                                  24 maart 2017

Tijd                                        09:00 uur – 17:00 uur (borrel tot 18:00)

Locatie                                 De Waagh, Grote Markt 26 te Nijmegen

Kosten                                  Leden: €5, niet-leden: €7,50

 
 
 

Let op: door het verzenden van dit formulier machtigt u de JFV Nijmegen om het deelnemersgeld (lid €5,00 / niet lid €7,50) eenmalig af te schrijven.  

Verplicht *