Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Advocaat-stagiaire Europees, mededingings- en aanbestedingsrecht – AKD

AKD

klok Voltijd 20 november 2020


Advocaat-stagiaire Europees, mededingings- en aanbestedingsrecht
Hoe ver mag de overheid gaan in een eisenpakket voor staatssteun? Hoeveel ruimte is er voor samenwerking bij het verdelen van essentiële geneesmiddelen voor coronapatiënten? En wie controleert of een aanbestedingsspel wel eerlijk is gespeeld?

Ben jij (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (WO) en heb jij belangstelling voor aanbestedings- en mededingingsrecht, en jeuken je handen om met deze en andere vragen aan de slag te gaan? Dan biedt AKD jou de mogelijkheid om jouw kennis in de praktijk te brengen in de hoofdstad van het Europees en mededingingsrecht.

Als advocaat-stagiaire werk je vanuit Brussel in de dynamische en diverse praktijk van het Europees en mededingingsrecht-team van AKD. Je krijgt te maken met zaken op het gebied van (Europese) mededingingsrecht, zoals kartelrecht, en staatssteun, Europees en nationaal aanbestedingsrecht en voor de liefhebber ook het internationale privaatrecht. Jouw kennis van het Europees recht zul je in de praktijk goed op niveau kunnen brengen en houden. Daarin is het belangrijk dat jij goed kunt samenwerken en initiatief neemt op de momenten waar dat nodig is.

Internationale contacten zijn aan de orde van de dag. Een goede beheersing van de Engelse taal is dus een vereiste, en Frans is een pré. Ook neem je regelmatig deel aan zowel zakelijke, als sociale netwerkactiviteiten. Zo bouw je een mooi netwerk op in het capitool van de Europese Unie. Naast de 35 gedreven collega’s in Brussel, werk je ook samen met je 450 andere collega’s in Nederland en Luxemburg.

Diversiteit en inclusiviteit
Wij geloven dat iedereen die bij AKD werkt, het beste uit zichzelf kan halen door zichzelf te kunnen zijn. Daarom hechten wij veel waarde aan een open, diverse, veilige en inclusieve omgeving. Binnen ons kantoor bieden wij iedereen, ongeacht achtergrond, sekse, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging of arbeidsbeperking, een plek om zijn of haar volle potentieel te benutten.

Procedure
De procedure ziet er als volgt uit: Een gesprek met recruiter, eerste gesprek met partners/ medewerkers van de praktijk, tweede gesprek met partners/ medewerkers van de praktijk en afsluitend een koffiemoment met medewerkers en advocaat-stagiaires van de praktijk. Deze functie is beschikbaar vanaf 1 oktober 2020.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd in deze vacature, vul dan het sollicitatieformulier in en upload je motivatiebrief, CV, cijferlijsten, stagebeoordeling(en) en scriptie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze recruiter Ingmar Kamman. T: 088 253 5362 of E: recruitment@akd.nl 

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (op basis van het juridisch screeningsprofiel) maakt deel uit van de procedure.

Neem contact op

AKD

Wilhelminakade 1
3072 AP Rotterdam, Nederland

088 253 5362
recruitment@akd.nl 
Ik ben geïnteresseerd


caret-up